Böcker

I SKUGGAN AV TRÄDEN – Liv i våra vilda skogarI SKUGGAN AV TRÄDEN – Liv i våra vilda skogar

Likt träden har även vi människor våra rötter i skogen. De flesta av oss har ett förhållande till skogen, och många skulle likna det vid en vänskapsrelation som skänker kraft och inspiration, glädje och sällskap.

Sverige täcks från norr till söder av skog i olika former. Idag påminner få av dem om de vi nordbor en gång i tiden kom ifrån, men ännu är de nordiska skogarna fulla av möten, mysterier och fascinerande livsformer av alla de slag.

I Skuggan av Träden – Liv i våra vilda skogar är en personlig skildring och hyllning. De prisbelönta naturfotograferna Felix Heintzenberg och Tom Schandy tecknar ett intimt porträtt av skogens rika djur- och växtliv och vittnar om spännande möten i vår vilda natur.

BOKEN HAR UTSETTS TILL ÅRETS PANDABOK 2015 AV VÄRLDSNATURFONDEN WWF

Titel: I SKUGGAN AV TRÄDEN – Liv i våra vilda skogar
Författare: Felix Heintzenberg, Tom Schandy
Format: Inbunden, halvklot  
Antal sidor: 208
Mått & vikt: 220 x 280 mm, ca. 1300 g
ISBN: 978-91-979933-2-6
Utgiven: 21 oktober 2014
Pris: 349 SEK

 

 

 

NORDISKA NÄTTER – Djurliv mellan skymning och gryning

Varje kväll när skymningen faller vaknar naturens eget “nattskift” till liv. Ett myller av djur som tillbringat dagen väl dolda i sina gömställen börjar röra på sig för att söka föda och finna en partner i skydd av nattens mörker. För att hitta rätt har evolutionen försett denna brokiga skara med speciellt utvecklade supersinnen som skarp syn, avancerad hörsel eller enastående luktsinne. De mest avancerade specialisterna navigerar genom natten med hjälp av ultraljud – naturens eget ekolod – eller genom att känna av jordens magnetfält.
Men inte alla nätter är mörka: Långt norrut ställer de ljusa, nordiska sommar-nätterna nattaktiva invånare som björn och varg inför andra utmaningar, samtidigt som vinterns iskalla mörker på samma breddgrader ställer ytterligare hårda krav på allt liv.
Den prisbelönte naturfotografen, biologen och pedagogen Felix Heintzenberg ger oss med sin nya bok Nordiska Nätter en intim inblick i nattens hemlighetsfulla värld. Här kombineras lättförståeliga texter med aldrig tidigare publicerade naturfotografier på ugglor, fladdermöss, nattfjärilar och många andra av nattens invånare.

BOKEN HAR UTSETTS TILL ÅRETS PANDABOK 2014 AV VÄRLDSNATURFONDEN WWF

Titel: NORDISKA NÄTTER – Djurliv mellan skymning och gryning
Författare: Felix Heintzenberg
Format: Inbunden  
Antal sidor: 192
Mått & vikt: 210 x 280 mm, ca. 1100 g
ISBN: 978-91-979933-1-9
Utgiven: Oktober 2013
Pris: 349 SEK

 

 

Naturpärlor i SkåneDe tre naturfotograferna Felix Heintzenberg, Susanne H Schwieler och Johan Stjerneus tar oss med på 19 spännande utflykter i Skånes fantastiska natur. Med storslagna bilder och inspirerande texter skildrar författarna Skånes vackraste naturområden och berättar vad man kan upptäcka där. På nära håll låter de oss möta ugglor, älgar, sälar, örnar, fjärilar och många andra djur och växer.Naturpärlor i Skåne är en storslagen hyllning till Skåne och tänkt som ett fönster till den rika och omväxlande skånska naturen, som en inspiration till nya upplevelser. Kanske blir den din väg till nya upptäckter och förhoppningsvis till ett rikare liv? Att uppleva naturen handlar ofta om att våga vara nyfiken. Och ju mer man har sett desto mer upptäcker man vid nästa besök. Man kan lära sig att inte bara titta, utan även att se.

Titel: Naturpärlor i Skåne
Författare: Felix Heintzenberg, Susanne H Schwieler, Johan Stjerneus
Format: Inbunden  
Antal sidor: 208
Mått & vikt: 210 x 280 mm, ca. 1200 g
ISBN: 978-91-979933-0-2
Utgiven: April 2012
Pris: 329 SEK

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.