Pressrum

Pressfoton får användas i samband med medierapportering om den Augustprisnominerade boken Arktis – Liv i en värld av is och snö. Klicka på bilderna för att öppna dem i ett nytt fönster och i hög upplösning.

 

Ole Jørgen Liodden (till vänster) och Felix Heintzenberg (till höger) med boken Arktis – Liv i en värld av is och snö..

Ole Jørgen Liodden (till vänster) och Felix Heintzenberg (till höger) med boken “Arktis – Liv i en värld av is och snö”.

augustmedalj_nominerad_2016arktisboken-omslaget

 

FELIX HEINTZENBERG

är författare, professionell naturfotograf, utbildad biolog, och pedagog. Han är uppvuxen i Lübeck i norra Tyskland och sedan 1995 bosatt i Lund. Felix har sedan tonåren fascinerats av Arktis vilda och orörda skönhet. Under de senaste 20 åren har Felix åtskilliga gånger haft tillfälle att besöka arktiska områden, från Svalbard och Kanada till Nordnorge, Island och Grönland. Felix författarskap och fotografi har vunnit olika priser i nationella och internationella tävlingar, och två av hans böcker har av Världsnaturfonden WWF utsetts till Årets Pandabok, ett litteraturpris för bästa naturskildring i text och bild. Utöver reportage i ett flertal naturtidskrifter och inslag i radio- och TV-program omfattar hans tidigare arbete som naturfotograf följande böcker:

Nattens tysta jägare – nordiska ugglor (2015), I Skuggan av Träden – Liv i våra vilda skogar (Årets Pandabok 2015), Nordiska Nätter – Djurliv mellan skymning och gryning (Årets Pandabok 2014), Naturpärlor i Skåne (2012), Greifvögel und Eulen – Alle Arten Europas (2007).

Hemsida: www.heintzenberg.com

Instagram: felixheintzenberg

felix-heintzenberg-fotograf-axel-halley felix-heintzenberg-fotograf-susanne-h-schwieler felix-heintzenberg

 

OLE JØRGEN LIODDEN

har sedan 2003 arbetat som författare, professionell naturfotograf och har en masterexamen inom naturresursadministration, miljöekonomi, politik och biologi. Ole Jørgen har varit med på fler än 30 fotoexpeditioner runt Svalbard och har bott ett år i Alaska och ett år i Finnmark. Inom sitt yrke som fotograf har han belönats med många internationella priser. Han blev utnämnd till Arctic Photographer of the Year 2012. Ole Jørgen är en av initiativtagarna till det internationella marina naturskyddsprojektet “Penguin World”, som startades 2016. Han har givit ut följande böcker:

Svalbard Exposed (2015), 101 gode råd for naturfoto av fugler og dyr (2011), Svalbard (2010), Naturfoto – Digital kameraglede (2009), Hallingdal – Fra Krøderen til Hallingskarvet (2007), Valdres – Norges vakreste eventyr (2005)

Hemsida: www.oleliodden.com

Instagram: ojlwildphoto

ole-jorgen-liodden-fotograf-roy-mangersnes ole-jorgen-liodden-fotograf-anna-yatsenko ole-jorgen-liodden1-fotograf-jonas-beyer

 

Uppslag ur boken:

20160811- Luin-inlaga-uppslag20 20160811- Luin-inlaga-uppslag Arktis – Liv i en värld av is och snö