NORDISKA NÄTTER – Djurliv mellan skymning och gryning

av Felix Heintzenberg

BOKEN HAR UTSETTS TILL ÅRETS PANDABOK 2014 AV VÄRLDSNATURFONDEN WWF

NORDISKA NÄTTER – Djurliv mellan skymning och gryning

Varje kväll när skymningen faller vaknar naturens eget “nattskift” till liv. Ett myller av djur som tillbringat dagen väl dolda i sina gömställen börjar röra på sig för att söka föda och finna en partner i skydd av nattens mörker. För att hitta rätt har evolutionen försett denna brokiga skara med speciellt utvecklade supersinnen som skarp syn, avancerad hörsel eller enastående luktsinne. De mest avancerade specialisterna navigerar genom natten med hjälp av ultraljud – naturens eget ekolod – eller genom att känna av jordens magnetfält.
Men inte alla nätter är mörka: Långt norrut ställer de ljusa, nordiska sommar-nätterna nattaktiva invånare som björn och varg inför andra utmaningar, samtidigt som vinterns iskalla mörker på samma breddgrader ställer ytterligare hårda krav på allt liv.
Den prisbelönte naturfotografen, biologen och pedagogen Felix Heintzenberg ger oss med sin nya bok Nordiska Nätter en intim inblick i nattens hemlighetsfulla värld. Här kombineras lättförståeliga texter med aldrig tidigare publicerade naturfotografier på ugglor, fladdermöss, nattfjärilar och många andra av nattens invånare.

Titel: NORDISKA NÄTTER – Djurliv mellan skymning och gryning

Författare: Felix Heintzenberg

Format: Inbunden

Antal sidor: 192

Mått & vikt: 210 x 280 mm, ca. 1100 g

ISBN: 978-91-979933-1-9

Utgiven: Oktober 2013

Pris: 149 SEK